Ben jij de notulist?

Maak jij veel aantekeningen in een vergadering? Dat kan wel eens een andere reden hebben dan je denkt...

Ben jij de notulist?

‘Ik zit altijd heel hard mee te schrijven bij vergaderingen’, zegt ze tegen me. ‘Zo zie ik er uit alsof ik heel betrokken ben, maar ik hoef niets bij te dragen en er wordt niets aan me gevraagd. Zo heb ik het graag, want ik vind het doodeng om iets te zeggen. Pasgeleden vroeg iemand of ik de notulen al klaar had. Zij dacht dat ik de notulist was.’

Het is niet de eerste keer dat een cliënt me dit vertelt. Het kan ontzettend spannend zijn om je mening te geven in een vergadering. ‘Als het maar klopt wat ik zeg’, ‘Ze zullen het wel een dom idee vinden’, ‘Ik heb niets zinnigs te zeggen, anderen weten er veel meer van’, en meer van dat soort gezellige gedachten kunnen door je hoofd schieten. Dan is het heel verleidelijk om je te verstoppen achter je laptop. Terwijl je je zo had voorgenomen om je goed te profileren in het bedrijf.

Herkenbaar? Dan heb ik een kleine tip voor je. Leun achterover. Luister wat er gezegd wordt en bedenk wat jouw mening daarover is. Je hoeft niets te zeggen, dat komt later nog wel eens. Houd je op een professionele manier met het onderwerp bezig en laat die paniekstemmetjes maar tetteren. Je kunt er namelijk voor kiezen om er niet naar te luisteren. En die aantekeningen? Laat die maar over aan de notulist!

Wil je meer lezen? Kijk op www.kappacoaching.nl/blog

Geplaatst op vrijdag 4 juni 2021.

Over Kappa Coaching WEG MET DIE ONZEKERHEID

Dit bericht is geschreven door Kappa Coaching WEG MET DIE ONZEKERHEID. Het bedrijf valt onder coaching uit Veenendaal. Trefwoorden van Kappa Coaching WEG MET DIE ONZEKERHEID uit Veenendaal : mental coach, vrouwencoaching, coaching voor vrouwen, coaching voor meer zekerheid, persoonlijke coaching, life coaching, coaching bij verandering, coaching voor meer zelfvertrouwen, .

Lees meer over Kappa Coaching WEG MET DIE ONZEKERHEID.